HOME

Cursussen & eBooks

 

New York Marathon

Meteen downloaden!
Direct toegang!

Download nu!

meer info...

Inschrijven New York Marathon

De grootste marathon ter wereld is ook een van de moeilijkste om je voor in te schrijven. Zodra namelijk de inschrijving opent, strijden lopers van over de hele wereld om 1 van de 50.000 startbewijzen.
Voor het inschrijven voor de New York City Marathon heb je wat geluk nodig en het kost wat moeite maar het is zeker mogelijk om een plekje te veroveren in 's werelds meest begeerde startvak. Hieronder de officiele lijst van de New York Road Runners (de NYRR organiseert de New York City Marathon) met tips om deel te kunnen aan de NYC Marathon.

 1. Schrijf je in voor de loting

  Zodra de inschrijving vroeg in het jaar opent kun je je tot medio februari inschrijven. 2 Weken na het sluiten van de inschrijving zal de loting plaats vinden. Als je naam dan wordt getrokken, dan is dat zeker de makkelijkste manier om ervoor de zorgen dat je in november op Staten Island staat. Maar of dat werkelijk gebeurt is verre van gegarandeerd. Voor de New York Marathon van 2017 hebben zich 98.247 kansrijke lopers ingeschreven, 16.211 daarvan werden geaccepteerd. Dat is een percentage van slechts 16.5%. Om je geluk te beproeven kun je je aanmelden voor een MyNYRR account en inschrijven. Het is gratis maar kost je wel 255 USD als je wel deelneemt.
 2. Loop met Team for Kids

  Team for Kids werft geld voor de jeugdprogramma's van NYRR. Door je laten sponsoren en een bedrag in te zamelen van $ 2.620 tvoor Team for Kids, ben je verzekerd van deelname aan de race. Je kunt je hier aanmelden voor het Team for Kids Programma en beloven dat je dit geld bij elkaar gaat krijgen voor Team for Kids. Elk jaar rennen meer dan 4.000 marathonlopers door de straten van New York dankzij dit programma.
 3. Rennen met een ander goed doel

  Eind februari zal de NYRR de officiële non-Team-for-Kids-liefdadigheidspartners van de race bekendmaken. Dat betekent dat non-profitorganisaties / goede doelen van te voren gegarandeerde startplaatsen kunnen kopen die zijn dan kunnen doorverkopen aan fondsenwervende hardlopers die hun organisatie in de marathon vertegenwoordigen. Zodra deze officiële partners openbaar zijn gemaakt - meer informatie is hier beschikbaar - kun je rechtstreeks samenwerken met deze goede doelen om een startbewijs veilig te stellen. Kosten en beschikbaarheid verschillen per non-profitorganisatie maar als inschrijven niet lukt, dat is dit je grootste kans om last-minute nog een startbewijs te bemachtigen terwijl je wat teruggeeft aan het goede doel waar je om geeft.
 4. Boek een georganiseerde reis naar New York

  Als je buiten de Verenigde Staten woont, kun je mogelijk de toegang tot de marathon garanderen als je je reis boekt bij een reisbureau welke is aangesloten bij het ITP Programma (International Travel Partner). Hier vind je een lijst van aangesloten reisorganisaties die complete pakketreizen aanbieden naar de New York City Marathon incl. startbewijs. Kosten en beschikbaarheid verschillen ook hier per land en reisbureau, wij boekten onze marathonreis incl. startbewijs bij Tui Sports. Lees ook de ervaring van Patricia met TUI Sports. Patricia heeft haar marathonreis geboekt bij TUI Sports en een artikel geschreven over haar ervaring met TUI.
 5. Loop de NYC Marathon meer dan 15 keer

  Als je 15 of meer keren de New York City Marathon hebt gelopen, dan mag je automatisch deelnemen aan de volgende editie van de NYC Marathons. Of - als je op de een of andere manier terug in de tijd kunt reizen - ga je een decenia terug in de tijd en begin met hardlopen.
 6. Kwalificeer je op tijd bij bepaalde NYRR-wedstrijden die afgelopen jaar plaatsvonden

  Als je een van deze NYRR-races in 2017 hebt gelopen, controleer dan nog even je officiële tijd: de Fred Lebow Manhattan Half, NYC Half, Dames Half Marathon, Brooklyn Half, Staten Island Half of de New York City Marathon. Afhankelijk van je leeftijd en geslacht, bestaat de kans dat je een tijd hebt gelopen die snel genoeg is om deel te mogen namen aan de NYC Marathon. Op zijn minst kan dit je motiveren om te gaan trainen en zo snel genoeg te kunnen lopen om in de volgende editie van de NYC Marathon te geraken.
 7. Claim je eerder geannuleerde inschrijving

  Deze methode is extreem specifiek. Als je bent toegelaten tot de marathon van New York City vorig jaar maar je deelname hebt geannuleerd, dan kun je gegarandeerd de aankomende editie lopen. Je moet alleen wel opnieuw betalen.
 8. Loop minstens 9 NYRR Races en doe minstens 1 keer vrijwilligerswerk het afgelopen jaar

  Het lijkt bijna onmogelijk dat je vorig jaar tot het uiterste zou zijn gegaan zonder te weten dat dit zou resulteren in een gegarandeerd startbewijs voor de New York City Marathon van dit jaar. Maar dankzij het NYRR 9 + 1-programma worden NYRR-leden die negen of meer NYRR-races hebben lopen en die zich op zijn minst een jaar geleden hebben aangemeld en die vóór 31 december vorig jaar NYRR-leden waren, automatisch toegelaten tot de marathon. Als je vorig jaar negen NYRR races hebt gelopen en bent vergeten om vrijwilligerswerk te doen, dan kun je in plaats daarvan $ 1.000 doneren aan de programma's Jeugd en Gemeenschapsdiensten van NYRR. Denk je dat je onbewust in deze categorie terecht bent gekomen en wil je profiteren van dit programma voor de aankomende editie van de New York City Marathon? Meer informatie vind je hier.
 9. Wees een marathonloper van wereldklasse

  Als je Eliud Kipchoge bent en bent op deze pagina aan het lezen hoe je deel kunt nemen aan de NYC Marathon, maak je geen zorgen: je bent erbij. De top marathonlopers ter wereld, evenals extreem snelle lokale atleten, hebben min of meer een open uitnodiging om te komen lopen. Het enige wat ze hoeven te doen is de organisatie om toegang vragen of hun agent het voor hen laten doen. Laat ik het zo stellen... een loper van wereldklasse is alleen op jou van toepassing als je eerder denkt geld te verdienen met deze marathon, dan dat je geld uitgeeft.

Boek je reis bij TUI en loop de NYC Marathon, gegarandeerd!

TUI Sports biedt reizen aan naar New York en andere prachtige marathons. Door hun jarenlange ervaring als reisorganisator én als marathonlopers, weten ze wat voor jou belangrijk is tijdens je reis. In deze brochure komt daarom, naast de diverse reizen, ook hun uitgebreide programma in New York voor zowel de marathondeelnemers als hun supporters aan bod.

Dit jaar bieden zij weer reizen aan waarbij jij kunt kiezen welke optie het beste past bij jouw budget en wensen. Van een kort verblijf tegen de scherpste prijs tot een reis van meer dan een week, zodat je naast de marathon nog veel vrije tijd hebt in New York. De rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam zijn met onze preferred partner KLM. Door de gunstige vluchttijden heb je zowel op de dag van aankomst als vertrek nog de tijd om te genieten in en van 'the Big Apple'.

 

Reacties 0


Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Artikelen Zoeken


Delen op Social MediaTags

eCursus Weddingplanner

Vul hieronder je emailadres in en ik stuur je de cursus meteen per email naar je toe.

49,-

 

 Ideal
 Paypal  
 Bancontact  
 Sofort