HOME

Cursussen & eBooks

 

Zorgverzekeringen Vergelijken

Meteen downloaden!
Direct toegang!

Download nu!

meer info...

Zorgverzekeringen Vergelijken

Waarom een zorgverzekering vergelijken zo belangrijk is

Zorgverzekeraars vergelijken is zeer de moeite waard, want je kunt fors besparen op jouw verzekeringspremie. Tevens kun je de beste, kwalitatieve zorgverzekering uitzoeken.

Een zorgverzekeraar vergelijken is iets waar je even de tijd voor moet nemen en waar je op de korte en lange termijn veel profijt van kan hebben. Verder is het altijd verstandig om de voorwaarden van de zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken, deze zijn namelijk niet overal hetzelfde.

Kenmerken van de zorgverzekering

Een zorgverzekering bestaat in elk geval uit een basisverzekering. Daarnaast kan er gekozen worden uit diverse aanvullende verzekeringen. Vaak wordt er een aparte tandartsverzekering afgesloten, maar deze kan ook in de aanvullende verzekering opgenomen zijn. Er zijn een aantal kenmerken te benoemen van een zorgverzekering:

 • Een zorgverzekering dekt de noodzakelijke, op genezing gerichte zorg
 • De basisverzekering is voor iedereen verplicht
 • Een eigen risico is verplicht
 • Een extra vrijwillig eigen risico is optioneel (om een lage premie mogelijk te maken)
 • De basisverzekering kan uitgebreid worden met aanvullende verzekeringen
 • Een aanvullende verzekering hoeft niet bij dezelfde zorgverzekeraar afgesloten te worden
 • De zorgpremie kan per maand, kwartaal, halfjaar of jaar voldaan worden

Waar moet ik op letten bij zorgverzekeraars vergelijken?

Wil je besparen op de verzekering maar wel goede zorg ontvangen? Dan is zorgverzekeringen vergelijken zeker de moeite waard. Zorgverzekering vergelijken betekent nog dit jaar profiteren van veel voordeel op een nieuwe zorgverzekering voor volgend jaar! Maar let op, er kunnen addertjes onder het gras zitten. Let op de volgende zaken:

 • Lees de vergoedingen door van elke verzekeraar, zodat je weet wat je te wachten staat
 • Elk jaar wijzigen de aanvullende verzekeringen en ook het basispakket. Wat nu wel vergoed wordt, kan bijvoorbeeld volgend jaar niet vergoed worden
 • Kies niet in eerste instantie voor een geschenk of een korting, maar lees vooral de voorwaarden goed door
Pricewise is objectief in het vergelijken van zorgverzekering premies. Zij beïnvloeden op geen enkele manier de resultaten, de resultaten worden gebaseerd op de hoogte van de premie. Het vergelijken van zorgverzekering premies begint hier!

Overstappen zorgverzekering

Heb je je keuze gemaakt en wil je overstappen naar een nieuwe verzekeraar? Let er dan op dat je voor 1 januari van het nieuwe jaar je oude verzekering hebt opgezegd. Het is ook mogelijk om dit te laten doen door de nieuwe verzekeraar. Er wordt vaak een gemakkelijke overstapservice aangeboden die jou extra gemak zal opleveren. De meeste zorgverzekeraars Nederland bieden deze service aan. Soms is het wel verstandig om voor de zekerheid zelf ook een opzegkaart naar een verzekeraar toe te sturen. Een aanvullende verzekering kun je vaak kiezen tot en met 31 januari van het nieuwe jaar. Daar heb je dus iets meer tijd voor.

Vergelijk zorgverzekering bij diverse zorgverzekeraars Nederland

In Nederland heb je de keuze uit verschillende verzekeraars. Sommige verzekeraars zijn al tientallen jaren actief op de verzekeringsmarkt. Echter gaan ook steeds meer winkels uit de detailhandel zorgverzekeringen aanbieden. Deze stunten vaak met lage premies en cadeaus. Denk echter wel goed na voordat je er een verzekering afsluit.

Zorgverzekering vergelijken

Samenvattend komt het er op neer dat een zorgverzekeraar vergelijken de moeite waard is. Je kunt namelijk honderden euro's per jaar besparen wanneer je de tijd neemt om zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Zorgverzekeringen vergelijken kan je helpen bij het maken van een goede overstap naar een nieuwe zorgverzekeraar. De prijsvergelijking van Pricewise geeft jou inzicht in de verschillen in zorgpremie en vergoedingen.

Kortom, je kunt de volgende stappen zetten:

 • Vergelijk zorgverzekering
 • Overstappen zorgverzekering
 • Bespaar honderden euro’s

Kom daarom in actie en ervaar zelf hoeveel voordeel het jou kan opleveren!

 

Reacties 0


Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Artikelen Zoeken


Delen op Social Media


Gerelateerde artikelen


eCursus Weddingplanner

Vul hieronder je emailadres in en ik stuur je de cursus meteen per email naar je toe.

49,-

 

 Ideal
 Paypal  
 Bancontact  
 Sofort